Veelgestelde vragen
Renovaties
Begin 2025 pakte CC Sint-Niklaas uit in de vernieuwde Stadsschouwburg! Onze infrastructuur en theaterzaal kregen een heuse transformatie, om nog beter te beantwoorden aan de noden en verwachtingen van jullie, onze bezoekers.
Vanaf elke zitplaats in de tribune is een goed zicht op het podium. Tijdens de verbouwingen van de Stadsschouwburg (mei - december 2024) is er hard gewerkt om de zichtlijnen te verbeteren en het theatercomfort te verbeteren. Het voormalige balkon maakte plaats voor een steilere hellingshoek van de tribune, veel meer rolstoelplaatsen en ruimere, gezellige wandelgangen.
Lees hier meer over de verbouwing.
Lees hier meer over onze toegankelijkheid.
Leeftijdsgrens
We vermelden bij onze familievoorstellingen steeds een minimumleeftijd en vragen om daar zeker rekening mee te houden. Een te jong publiek creëert zowel voor de acteurs, de andere toeschouwers en het te jonge kind een ongemakkelijke situatie.
Expo
CC Sint-Niklaas heeft een tentoonstellingszaal op de museumsite, Zwijgershoek 14. De lopende expo's met info en tarieven vind je in onze agenda.
Te laat
We kunnen niet garanderen dat laatkomers nog worden toegelaten eens de voorstelling is gestart. Tickets van laatkomers worden niet terugbetaald noch omgeruild.
Annuleringen
Betaalde tickets worden niet terugbetaald, noch geruild. Tip: We werken samen met TicketSwap. TicketSwap is een gemakkelijke manier om tickets aan te bieden die je wil verkopen, of tickets te zoeken voor uitverkochte voorstellingen.
Kansenpas
Wie een kansenpas heeft van de stad Sint-Niklaas, heeft recht op dit aangepaste tarief. Het kansenpastarief bedraagt 20% van de standaardprijs van een ticket. De tarieven worden steeds vermeld op onze website en in onze webshop.
Vriendenpas
Je ontvangt je Vriendenpascode na afloop van je bestelling, via mail. Hou je code steeds goed bij, je hebt ze bij elke bestelling nodig. Heb je de Ticketmatic-app op je smartphone? Daarin komen je tickets wel tevoorschijn, maar de Vriendenpas niet. Die ontvang je enkel via mail.
Theaterbon
Theaterbon geven? Bepaal zelf het bedrag en bestel de bon via de groene knop. Vervolgens krijg je een mail met hierin de digitale theaterbon. De bon is 18 maanden geldig na aankoop. Wil je graag een mooie papieren versie? Dan kan je een bon laten opmaken aan onze ticketbalie.
Theaterbon gekregen? Kies een voorstelling uit het programma* en geef de code, die op je theaterbon staat, in tijdens het afrekenen. Je kan de theaterboncode bij verschillende bestellingen invullen, tot het volledige saldo opgebruikt is. Als je niet online kan bestellen dan helpen we je ook graag verder aan onze balie.
*Enkel geldig voor de eigen programmatie en dus niet voor voorstellingen ‘Te Gast’.
Camerabewaking
Doorheen de stadsschouwburg hangen verschillende bewakingscamera’s. Om veiligheidsredenen kan je gefilmd worden.
Foto's, opnames, telefoon
Het is niet toegestaan om foto’s of opnames te maken tijdens een voorstelling, tenzij er op voorhand speciale toestemming is aangevraagd en verleend, bijvoorbeeld via persaccreditatie.
Mogen we je ook vragen om jouw telefoon op stil of vliegtuigstand te zetten vóór je de zaal betreedt? Zo geven we ongemakkelijke situaties geen kans. Mobiele geluiden storen niet alleen het publiek en de artiesten, maar vaak ook de technische installaties.
Vestiaire
Gebruik van de vestiaire is wegens veiligheidsmaatregelen verplicht. Losse voorwerpen mogen de doorgang niet versperren.
In de Stadsschouwburg is er een vestiaire voor je jas, handtas of rugzak. De kostprijs is €1, je kan betalen met Payconiq of cash.
Bereikbaarheid
We moedigen zoveel mogelijk aan om met de fiets, openbaar vervoer of te voet te komen. Kom je met de auto naar de Stadschouwburg? Op onze website vind je alle info over onze locaties en de dichtsbijzijnde parkings op wandelafstand.
Eten en drinken
Eten en drinken zijn verboden in de zaal.
Voor en na de voorstelling kan je iets drinken in ons cultuurcafé De Foyer. Lees er hier alles over.
Groepen
Kom je graag met een groep (z)onder begeleiding? Laat ons iets weten, zo kijken we samen naar de ideale formule voor jouw groep.
Betaalmethodes
Aanvaarde betaalmethodes: bancontact, kredietkaart, overschrijving, theaterbon.
Wordt (nog) niet geaccepteerd: Payconiq, Pluxee Sport- en cultuurcheques.
Met een papieren cultuurcheque kan je ook online reserveren. Kies daarbij ‘standaardtarief’ en duid aan dat je betaalt via overschrijving. Kom binnen de 8 dagen naar de ticketbalie en betaal je bestelling. Breng je cultuurcheque mee.
Honden
Assistentiehonden zijn toegelaten. Vermeld dit bij je reservering. Wij houden er zoveel mogelijk rekening mee bij het toewijzen van jouw plaatsen.
Toiletten
Bezoekers kunnen gebruikmaken van de toiletten op de 2e verdiepingen, met volgende faciliteiten: genderneutrale toiletten, urinoirs, aangepast mindervalidentoilet, ververstafel. Op de 1e verdieping (handig voor de eerste stoelrijen in de zaal) is nog een aangepast, rolstoeltoegankelijk toilet. Backstage zijn er op elk verdiep dames- en herentoiletten. In CC Sint-Niklaas zijn er toiletten op elk verdiep backstage.
Non-binaire toiletten (kan ook bij faq, toiletten): CC Sint-Niklaas beschikt over binaire, genderinclusieve, rolstoeltoegankelijke toiletten en toiletten met een verschoningstafel voor baby’s.
Op deze pagina vind je alles over onze toegankelijkheid. Heb je nog steeds je antwoord niet gevonden, hier of elders op de site?
Contacteer ons via
- tel: 03 778 33 66
- info@ccsint-niklaas.be